Scrabbleclub Littera

26 januari 2013

Knappe prestaties van Litteranen in Gentbrugge

Op 26 januari stond in Gentbrugge de tweede interclub van seizoen 2013 op het programma. Organisator Homerus Gent noteerde 122 deelnemers.

De wedstrijd begon zeer toepasselijk met de scrabble WINTERS. Met REMIXEN en MONEY waren reeds na vier beurten enkele zware letters op het bord achtergebleven. In beurt vijf konden voor een tweede keer alle letters weggespeeld worden, meer bepaald met de anagrammen RAAIENDE en AAREINDE. Met quasi dezelfde letters behoorden in de negende beurt scrabbles als NAAIENDE, AAIENDEN, LAAIENDE tot de mogelijkheden. Na tien beurten werd er gepauzeerd. Littera telde op dat moment drie leden in de top tien. Standhouden in de tweede wedstrijdhelft was de boodschap!

In beurten twaalf, dertien en veertien volgden drie scrabbles op een rij. Het was vooral de laatste die de uitslag nog wat door elkaar schudde. Wie AFSTOKE niet zag of niet durfde te leggen, kon met KERFSTOK de schade nog enigszins beperken, maar wie ook dat niet zag, zakte weg in de tussenstand. Na zeventien beurten zat de wedstrijd erop. Het totaal  bedroeg 998 punten.

De Genkse Erna Darcis won de wedstrijd met 973 punten. Erna komt wekelijks in Tessenderlo spelen, en dat legt haar duidelijk geen windeieren. Willy Lintermans (968 pt.)speelde een beresterke wedstrijd, met een tweede plaats als beloning. De prestaties van  Ronny Rutten (5e met 951 pt.) en Danny Beyens (14e met 915 pt.) maakten dat het Looise trio de clubbeker in ontvangst mocht nemen. 

v.l.n.r. Willy Lintermans (2e), Ronny Rutten (5e) en Danny Beyens (14e)

Na twee wedstrijden voert Littera Tessenderlo de stand in het clubkampioenschap aan. Het zijn de clubs uit Genk, Heist-aan-Zee, Gent en Destelbergen die de grootste tegenstand bieden.