Scrabbleclub Littera

3 mei 2012

Littera wint de clubtrofee in het dameskampioenschap

Op 1 mei 2012 wonnen Rita Van de Ven, Hilde Machiels en Marleen Duts de clubtrofee op het dameskampioenschap. Aan de basis van de overwinning lag het feit dat het voornoemde trio in de tweede beurt de scrabble AMAZONE lukte. Vele andere deelneemsters kregen met andere goedklinkende probeersels een nulscore. Het puntenrijke GROETEND ontsnapte ook niet aan de aandacht van de Looise dames. Na tien beurten stond Rita Van de Ven op een mooie tweede plaats. Littera leidde verrassend de tussenstand van de clubrangschikking.

In de elfde beurt leek het mis te lopen. OMKLAPPE of het zekere MELKPAP werd door de Litteradames collectief gemist, waardoor de club wegzakte naar een vijfde plaats. Beurt na beurt werd de achterstand verkleind. In beurt zestien kozen Rita, Hilde en Marleen alle drie voor de scrabble KRESSEN. Littera jumpte zo naar een tweede plaats. Het was wachten tot in de allerlaatste beurt op de beslissing. De Litteranes waren toen beter dan de Gentse opponentes, waardoor op de valreep de clubtrofee werd binnengehaald. 

v.l.n.r. Marleen Duts (24e), Rita Van de Ven (7e) en Hilde Machiels (17e) 

Rita, Hilde en Marleen zullen de geschiedenis ingaan als het eerste trio dat de vrouwentrofee mee naar Tessenderlo bracht. Na de clubtitel 2011, en de clubtrofee 2011 zorgt deze vrouwentrofee voor een onuitgegeven triple. Iets om fier op te zijn.