Scrabbleclub Littera

19 april 2009

Lieve Van Bulck plots overleden

Op zaterdag 18 april is zeer onverwacht Lieve Van Bulck overleden. Eerder dit jaar vierde ze haar 76e verjaardag.

Lieve voelde zich zaterdagavond onwel worden na een gezellig avondje uit met familie. Ze besloot om te gaan rusten, waarna ze enige momenten later totaal onverwacht is ontslapen. Een hart- of bloedvatenprobleem is haar vermoedelijk fataal geworden. Vele mensen zouden ervoor kiezen om op deze manier -zonder lijden- te kunnen sterven, maar voor Lieve kwam de laatste dag te snel. Ze voelde zich nog zeer goed, zowel fysisch als mentaal. Ze zag graag veel van de wereld, leerde graag constant dingen bij, zocht gezelschap op, luisterde graag, en kwam uit voor haar mening. Scrabbelen en lezen waren haar grootste hobby's. Ze kon zich volledig afsluiten van wat rond haar gebeurde, zodat ze zich ten volle kon inleven in een verhaal, of 100% geconcentreerd kon zoeken naar de maximale zet.


Lieve in 2006 tijdens een bergwandeling
in het Zwitserse Zinal

Na een apothekerscarrière in het Limburgse Koersel zocht Lieve de kust op. Ze kocht een appartement in Heist, met zicht op zee. Daar kwam ze in contact met de Vlaamse scrabblewereld. Toen Littera zich zo'n 15 jaar geleden aansloot bij het NTSV speelde zij voor Ypsilon Heist. Twaalf jaar kwam ze op interclubs uit voor deze club. In 1995 loodste ze haar in Limburg wonende schoonzoon Stefaan Roels binnen bij Littera. In 2006 wou ze terug dichter bij haar kinderen gaan wonen. Ze verhuisde naar Heusden-Zolder, en sloot zich in september van dat jaar aan bij Littera. Niet alleen Littera bood haar de mogelijkheid om te blijven scrabbelen. Ook en vooral in de schoot van de zogenaamde Ladysclub beleefde ze op de donderdagmiddagen ontelbare leuke scrabble- en andere momenten.

Zoals reeds gesteld: haar overlijden kwam te vroeg. Meer scrabblepartijen, meer mooie verhalen, meer leerrijke reizen, en vooral meer leuke momenten met haar kinderen en kleinkinderen ....Lieve was er klaar voor, maar ze zijn niet meer voor haar weggelegd. Dat verklaart de droefheid die zich na haar overlijden meester maakte van haar familie, en van haar scrabblevrienden. We zijn allen blij Lieve gekend te hebben, en dat gevoel willen wij uitdragen telkens wanneer in de toekomst herinneringen aan Lieve zullen worden opgehaald. In naam van de Litteraleden wens ik bij dezen Greet, Stefaan, Arne, Simon, Maura en alle andere familieleden veel sterkte in deze droeve dagen.

De familie laat weten dat de uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden op zaterdag 25 april, en dit in de kerk van Koersel bij Beringen. Aanvang om 12u30. Gebedsstonde in voornoemde kerk op vrijdag om 18u30. Rouwadres familie Roels-Heynen: Hekstraat 89 te 3580 Beringen.